Blog

Wat doe jij in de zomer van 2017?

Rondreizen of eilandhoppen?

Ook in 2017 wordt er enorm veel gereisd, mensen vliegen overal naar toe alsof het gratis is en genieten het liefst zo lang mogelijk. Australië, Azië, Nieuw-Zeeland het kan niet gek genoeg. Hoe kun je het beste een van deze reizen zo mooi mogelijk maken. Er zijn diverse reisaanbieders te vinden die alles voor je kunnen en willen regelen maar vaak kost dit handen vol geld. Geld wat je liever én beter kunt besteden als je op reis bent.  Het is zeker niet verkeerd om bij deze aanbieders te kijken naar de mogelijkheden naar deze rondreizen, hierdoor kun je al veel informatie winnen. Naast alle wereldreizen/rondreizen is eilandhoppen ook steeds meer upcoming, dit wordt veel gedaan in landen zoals Griekenland. Eilandhoppen is ideaal als er diverse eilandjes dichtbij elkaar liggen en je een langere periode weg bent. Met eilandhoppen is het de bedoeling dat je verschillende eilandjes gaat bezichtigen in een periode. Eilandhoppen kun je ook zelf regelen door een bootje te huren voor een bepaalde periode en zelf de routes af te leggen tussen de eilanden. Overigens wordt dit afgeraden wanneer je gaat varen in onbekende gebieden doordat je niet weet wat de route is en wat je kan verwachten. Hierdoor wordt er liever door een organisatie boten ingeschakeld om vele toeristen te laten eilandhoppen.

 

Wel of geen visum nodig?

Om naar diverse landen op vakantie te mogen is het hebben van een visum een vereiste. Dit hangt af van verschillende factoren zoals het land waar de reis naar toe gaat, het land waar je vandaan reist en je nationaliteit. Wij maken het graag jullie wat gemakkelijker om de reis te boeken en zeker te weten dat je wél of geen visum nodig hebt. Daarom hebben wij de landen voor je opgesteld waarvoor je een visum nodig hebt voor je vertrekt. Zo heb je een visum nodig voor onder andere Australië, China, Cuba, Indonesië, Sri Lanka, Tanzania, Thailand, Turkije, Verenigde Staten en Vietnam. Het is belangrijk om goed op te letten welk visum je aanvraagt, er zijn namelijk diverse visums verkrijgbaar. Voor een tussenstop op een vliegveld heb je mogelijk een luchthaventransitvisum nodig, blijf je maximaal 90 dagen in het vakantieland dan is een kort visum (Schengenvisum) voldoende. Ben je van plan om langer dan 90 dagen in het vakantieland te blijven dan kan je een lang verblijf visum nodig hebben. Dit visum wordt ook wel het MVV genoemd, een machtiging tot voorlopig verblijf. Voor de Caribische delen heb je mogelijk een Caribisch visum nodig, hiermee kun je heerlijk genieten op Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint-Eustatius en Sint-Maarten. Ga voorbereid op weg en wees er zeker van dat je het land binnen komt door een visum aan te schaffen.

Ontdek overweldigend Amerika

Ontdek overweldigend Amerika

Op reis naar Amerika? Alles lijkt daar mogelijk te zijn. Van skiën tot zonnen, shoppen tot een roadtrip. Je hoeft maar 8 uur te vliegen om te kunnen genieten van prachtige delen in Amerika zoals Chili of de Verenigde Staten. In Amerika is alles overweldigend, de gebouwen zijn hoog, het eten is in grote hoeveelheden en de Amerikanen hebben een gastvrij karakter. Hoe besteed je je tijd nuttig in een veelzijdig land als Amerika? Ontdek met een camper de geweldige omgeving van Amerika, het varieert van de landschappen wat het Amerika zo uniek maakt. Heel Amerika zit vol met nationale parken waar je van kan genieten tijdens je roadtrip door Amerika.

Goede voorbereiding is het halve werk

Om al die mooie bezienswaardigheden van Amerika met eigen ogen te kunnen zien is een goede voorbereiding zeer belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan een visum voor Amerika, je wilt natuurlijk wel de zekerheid hebben dat je toegelaten wordt tot Amerika. Gelukkig neemt Nederland deel aan het Visa Waiver Program (VWP) wat betekent dat je als inwoner van Nederland géén visum nodig bent. Daarnaast zijn er wel andere voorwaarden waar je moet denken om Amerika binnen te komen. Zo moet je in het bezit zijn van een Electronic System for Travel Authorization (ESTA), dit is een geldig reisdocument om maximaal 90 dagen in Amerika door te brengen. ESTA aanvragen doe je eenvoudig online. Tevens moet je in het bezit zijn van een geldig paspoort met een geïntegreerde chip en het symbool op de kaft van je paspoort dat je een universeel e-paspoort hebt. Wil je langer dan 90 dagen in Amerika blijven, dan moet je toch echt een visum aanschaffen via de Amerikaanse ambassade die zich in Den Haag bevindt.

Route door Amerika

In een land als Amerika vraag je je mogelijk af: wat ga ik doen en wat mag ik absoluut niet missen? Op internet zijn er veel sites die je helpen om de route makkelijker te maken, maar het is juist ook leuk om de niet toeristische plekjes langs te gaan en meer contact hebt met de bevolking van Amerika. Ga je met een camper door Amerika dan hoef je je absoluut geen zorgen te maken over de overnachting, alle campings in Amerika zijn volledig ingesteld op campers. De campings zijn in te delen in 2 soorten: commerciële campings, bevatten veel voorzieningen zoals een zwembad en Wi-Fi en je hebt natuurcampings, deze zijn eenvoudiger en daardoor een stuk goedkoper.

Goed om te weten voor je weggaat

Reizen in en door Amerika kan heerlijk ontspannen zijn, vaak wordt er een camper gehuurd om die ene droom van je roadtrip waar te maken. Veel campers in Amerika zijn automaat wat vaak al meer ontspanning geeft en tevens zijn bijna alle kruisingen voorzien van stoplichten. Dit is bewust gedaan voor reizigers in Amerika om reizigers een veilig gevoel te geven dat het verkeer geregeld is, daarnaast is de benzine in de Verenigde Staten enorm goedkoop, maak daar zeker gebruik van. Wees er ook van bewust dat je na de vlucht niet direct je camper mag ophalen, je moet eerst even een nachtje in een hotel geslapen hebben, dit is in verband met een jetlag. Zorg ervoor dat je goed voorbereid op vakantie gaat, er zijn namelijk delen in Amerika waar je in de zomer niet mag komen door de hitte. Doe zoveel mogelijk aan voorbereiding thuis, ga met een gerust gevoel op weg en ontdek Amerika met eigen ogen!