FAQ

Veel mensen hebben vragen over het aanvragen van een ESTA, om zoveel mogelijk duidelijk te kunnen zijn willen wij graag van te voren antwoord kunnen geven op de vele vragen. Lees daarom hier de veelgestelde vragen zodat je duidelijkheid hebt over het aanvragen van een ESTA. Staat jou vraag er niet tussen stuur dan een mailtje naar info@aanvragenesta.nl of stuur ons een chat.

 • Wat is een ESTA?

ESTA ( Electronis System for Travel Authorization ) is het elektronisch systeem voor reistoestemming naar de Verenigde Staten via het internet. Sinds 2009 is het dé manier van de Amerikaanse regering om reizigers naar de VS van te voren te registeren. Met de ESTA wordt het groene formulier I-94W vervangen wat eerder in het vliegtuig naar de VS ingevuld moest worden. Ga je door de lucht of over zee om de VS te bereiken en ben je inwoner van een land dat onder het Visa Waiver Program valt dan heb je een ESTA nodig. Zowel Nederland als België vallen onder het Visa Waiver Program (VWP).

 • Waarom heb ik een ESTA nodig voor een bezoek naar de Verenigde Staten?

Een ESTA is bedoeld voor toeristische en commerciële reizen naar de VS waarbij je voor vertrek in het bezit moet zijn van een geldige ESTA, anders word je geweigerd op je vlucht naar de VS.

 • Hoe kan ik een ESTA aanvragen?

Via onze website www.aanvragen-esta.nl kun je eenvoudig een ESTA aanvragen. Binnen maximaal 72 uur ontvang je de ESTA en kun je vertrekken naar de VS.

 • Wat kost het aanvragen van een ESTA?

Aanvragen ESTA rekent € 29,95 per visum aanvraag. De consulaire kosten van een visum voor VS bedragen 20.00 USD (omgerekend ongeveer € 18,45). Wij rekenen extra servicekosten om uw aanvraag te controleren en te verwerken. Daarnaast zijn de BTW en transactie kosten in de prijs inbegrepen. Daarnaast bieden wij, in tegenstelling tot de consulaire aanvraag, de mogelijkheid om uw visum af te rekenen middels iDeal. Bij een consulaire aanvraag dient u met Creditcard te betalen, waarover veel mensen niet beschikken.

 • Wat is het verschil tussen een VISUM en een ESTA?

Veel mensen weten niet het verschil tussen een VISUM en een ESTA. Met een ESTA kun je maximaal 90 dagen verblijven in Amerika en hierbij is dan ook een verlenging van het verblijf niet mogelijk. Wil je langer dan 90 dagen in Amerika blijven dan kom je niet voor het VWP in aanmerking. Dan moet je een visum aanschaffen via de Amerikaanse ambassade die zich in Den Haag bevindt. Daarnaast moet je reisdoel vakantie, zakenreis of doorreis zijn.

 • Aan welke voorwaarden moet ik voldoen?

Een ESTA is bedoeld voor toeristische en commerciële reizen naar de VS waarbij het verblijf niet langer dan 90 dagen zal duren. Tevens heb je ook voor een doorreis via de VS een ESTA nodig, ook wanneer je niet de luchthaven verlaat.

Bij aankomst in de VS dien je te beschikken over een retourticket of een doorreisticket van een luchtvaartmaatschappij of een erkende scheepvaartmaatschappij. Betreed je VS over land dan is het aanschaffen van een ESTA niet nodig, dan vul je bij grensovergang het groene I-94W formulier in. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat deelneemt aan het VWP.

 • Hoelang duurt het voordat ik mijn ESTA ontvang?

Als je een aanvraag voor je ESTA indient via onze website www.aanvragen-esta.nl kun je binnen maximaal 72 uur de ESTA ontvangen.

 • Hoelang is de ESTA geldig?

De ESTA is 2 jaar lang geldig vanaf de datum waarop de ESTA voor je is toegewezen. De datum hiervan is terug te lezen op de bevestiging van je ESTA reistoestemming. Daarnaast moet je paspoort geldig zijn tot zolang je verblijf duurt, het is verstandig dat je paspoort minimaal 1 dag langer geldig is.

 • Hoelang kan ik in de VS blijven met mijn ESTA?

Wanneer je in de VS bent met een ESTA dan mag je verblijf aaneengesloten niet langer duren dan 90 dagen. Wel is het mogelijk om binnen de 2 jaar (geldigheidsduur van een ESTA) meerdere malen de VS betreden.

 • Kan ik een ESTA aanvragen voor iemand anders?

Ja dat is mogelijk, om een ESTA aan te kunnen vragen heb je een paspoort nodig die minimaal geldig is tot het eind van je verblijf in de Verenigde Staten en daarnaast heb je een betaalmogelijkheid nodig om de ESTA aanvraag te kunnen betalen.

Let op: Zorg ervoor dat bij het invullen van de aanvraag voor de ESTA alle gegevens kloppen. Check daarom alle ingevulde velden voor de zekerheid na voordat je de aanvraag gaat indienen.

 • Welke documenten heb ik nodig om met een kind te reizen?

Om kinderen naar het buitenland te laten reizen hebben ze een eigen paspoort of ID-kaart nodig. Kinderen moeten zich kunnen legitimeren als ze naar het buitenland reizen, maar ook als ze daar zorg nodig hebben. Een ouder met een gezamenlijk ouderlijk gezag die alleen reist met een kind heeft toestemming nodig van de andere ouder. Een ouder met alleen het ouderlijk gezag (eenhoofdig) die alleen reist met kind heeft geen toestemming nodig maar wel aanvullende documenten. Een ouder zonder ouderlijk gezag die alleen reist met kind heeft wel toestemming nodig.

 • Mijn paspoort verloopt binnenkort en ik ga een nieuwe aanvragen, kan ik al wel vast een ESTA aanvragen?

Nee, voor de geldigheid van je ESTA is het belangrijk dat de gegevens op de ESTA overeenkomen met het paspoort waarmee je gaat reizen. Daarom is het verstandig om eerst een nieuw paspoort aan te vragen en vervolgens pas de ESTA.

 • Kan ik mijn ESTA aanvraag annuleren?

Nee, wanneer je bij ons een aanvraag voor de ESTA indient dan kan de aanvraag helaas niet meer worden geannuleerd. Tevens kan dan de betaling niet ongedaan gemaakt worden.

 • Kan ik mijn ESTA verlengen?

Nee, de maximale geldigheidsduur van je ESTA is 2 jaar waarmee je 90 aaneengesloten dagen in de VS kunt verblijven.

 • Hoe ontvang ik mijn ESTA?

De ESTA ontvang je via de mail maar je kan er ook voor kiezen om de ESTA via de post te ontvangen. Dit kun je zelf aangeven tijdens je aanvraag voor de ESTA.

 • Hoe kan ik mijn ESTA betalen?

De ESTA aanvraag kun je eenvoudig betalen via iDEAL en met creditcard.

 • Wat vul ik in bij de gegevens van de werkgever?

Ben je momenteel werkzaam dan voer je de naam in de je huidige werkgever. Ben je momenteel niet werkzaam dan vul je de naam in van de vorige werkgever. Je mag ook SELF-EMPLOYED (zelfstandige), STUDENT (student), CHILD (kind), HOMEMAKER (huisman/-vrouw), STAY-AT-HOME PARENT (thuisblijfouder), invoeren of elk ander woord dat uw (werk)status beschrijft.

 • Moet ik alle voornamen invullen?

Bij meerdere voornamen dien je alleen de eerste voornaam in te vullen. Je dient de gegevens van je voornaam zo in te vullen zoals deze op het paspoort vermeld staan.

 • Heeft mijn kind een eigen ESTA nodig?

Ja, alle minderjarige kinderen hebben een eigen ESTA nodig om toegelaten te worden tot Amerika.

 • Moet ik mijn ESTA uitprinten?

Ja, het is raadzaam om je ESTA uit te printen of de mogelijkheid te hebben om de ESTA te kunnen laten zien op je smartphone, tablet of laptop. Je ESTA mag je zwart/wit uitprinten.

 • Mijn ouders zijn overleden, moet ik hun namen dan wel invullen?

Ja, de namen van je ouders zijn verplicht in te vullen voor het verwerken van je ESTA aanvraag, ook wanneer zij niet meer leven. Weet je de naam van een ouder niet voer dan UNKNOWN in voor deze ouder. In dit veld kun je namen invullen van je biologische, adoptie-, stief- of pleegouders.