Ontdek overweldigend Amerika

Ontdek overweldigend Amerika

Op reis naar Amerika? Alles lijkt daar mogelijk te zijn. Van skiën tot zonnen, shoppen tot een roadtrip. Je hoeft maar 8 uur te vliegen om te kunnen genieten van prachtige delen in Amerika zoals Chili of de Verenigde Staten. In Amerika is alles overweldigend, de gebouwen zijn hoog, het eten is in grote hoeveelheden en de Amerikanen hebben een gastvrij karakter. Hoe besteed je je tijd nuttig in een veelzijdig land als Amerika? Ontdek met een camper de geweldige omgeving van Amerika, het varieert van de landschappen wat het Amerika zo uniek maakt. Heel Amerika zit vol met nationale parken waar je van kan genieten tijdens je roadtrip door Amerika.

Goede voorbereiding is het halve werk

Om al die mooie bezienswaardigheden van Amerika met eigen ogen te kunnen zien is een goede voorbereiding zeer belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan een visum voor Amerika, je wilt natuurlijk wel de zekerheid hebben dat je toegelaten wordt tot Amerika. Gelukkig neemt Nederland deel aan het Visa Waiver Program (VWP) wat betekent dat je als inwoner van Nederland géén visum nodig bent. Daarnaast zijn er wel andere voorwaarden waar je moet denken om Amerika binnen te komen. Zo moet je in het bezit zijn van een Electronic System for Travel Authorization (ESTA), dit is een geldig reisdocument om maximaal 90 dagen in Amerika door te brengen. ESTA aanvragen doe je eenvoudig online. Tevens moet je in het bezit zijn van een geldig paspoort met een geïntegreerde chip en het symbool op de kaft van je paspoort dat je een universeel e-paspoort hebt. Wil je langer dan 90 dagen in Amerika blijven, dan moet je toch echt een visum aanschaffen via de Amerikaanse ambassade die zich in Den Haag bevindt.

Route door Amerika

In een land als Amerika vraag je je mogelijk af: wat ga ik doen en wat mag ik absoluut niet missen? Op internet zijn er veel sites die je helpen om de route makkelijker te maken, maar het is juist ook leuk om de niet toeristische plekjes langs te gaan en meer contact hebt met de bevolking van Amerika. Ga je met een camper door Amerika dan hoef je je absoluut geen zorgen te maken over de overnachting, alle campings in Amerika zijn volledig ingesteld op campers. De campings zijn in te delen in 2 soorten: commerciële campings, bevatten veel voorzieningen zoals een zwembad en Wi-Fi en je hebt natuurcampings, deze zijn eenvoudiger en daardoor een stuk goedkoper.

Goed om te weten voor je weggaat

Reizen in en door Amerika kan heerlijk ontspannen zijn, vaak wordt er een camper gehuurd om die ene droom van je roadtrip waar te maken. Veel campers in Amerika zijn automaat wat vaak al meer ontspanning geeft en tevens zijn bijna alle kruisingen voorzien van stoplichten. Dit is bewust gedaan voor reizigers in Amerika om reizigers een veilig gevoel te geven dat het verkeer geregeld is, daarnaast is de benzine in de Verenigde Staten enorm goedkoop, maak daar zeker gebruik van. Wees er ook van bewust dat je na de vlucht niet direct je camper mag ophalen, je moet eerst even een nachtje in een hotel geslapen hebben, dit is in verband met een jetlag. Zorg ervoor dat je goed voorbereid op vakantie gaat, er zijn namelijk delen in Amerika waar je in de zomer niet mag komen door de hitte. Doe zoveel mogelijk aan voorbereiding thuis, ga met een gerust gevoel op weg en ontdek Amerika met eigen ogen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *